Cultura în noduri gordiene

În urmă cu trei săptămâni, am ascultat pe Radio Cultural niște interviuri geniale cu doamna Florica Ichim la Vorba cu cultură. Azi mi-am pus în cap să le iau încă o dată la puricat, de data asta cu liniștea de weekend în jur și fără volan sau întreruperi telefonice. O reală epopee, ce mai?

Mă apuc așadar să caut înregistrările pe radioromaniacultural.ro. Nimic. Nu tu arhivă, nu tu înregistrări. De acolo intru pe culturalazi.ro, de altfel o simplă clonă a primului site. Nimic. De-acolo intru pe radiocultura.ro. O altă clonă a aceluiași site. Nimic de folos.

Pe cele trei site-uri, găseai exact aceeași informație, pe fiecare site organizată mai catastrofă decât pe celălalt. Multe poze cu tot felul de poze, ba chiar și câte o pagină pentru fiecare suită de interviuri, dar singurele înregistrări disponibile sunt cele din ultima săptămână.

Bun, nu contează, de-le-n plata domnului de înregistrări. Posibil domnii din conducerea respectivului radio consideră că după o săptămână o emisiune nu mai are nici o valoare. Sau poate consideră că după o săptămână să le ascundă publicului, urmând să le publice ca audiobookuri pe viitor pentru a face o grămadă de bani (ahâm…).

Dincolo de detaliul cu înregistrarea, de ce, pentru tot ce-i sfânt, ai nevoie de trei site-uri diferite pentru aceeași informație, trei site-uri cu teme diferite, cu același haos de nedescris în meniuri, cu aceeași lipsă de relevanță când un amărât de semidoct „ca cum” eu vrea să retrăiască o plăcută experiență cu sus numitul post de radio.

Tare mă-nfior când mă gândesc că orice student de an întâi de la orice profil informatic ar putea crea un site realmente mult mai relevant pentru o astfel de instituție decât cine știe ce experți angajați de dânșii.

Cu tristă resemnare nu pot decât să fac nițică retorică: ce așteptări să avem din partea unei instituții care își consideră valoarea emisiunilor ca având un termen de valabilitate de o (una, 1) săptămână?

Leave a Reply